Ακαδημία μπάσκετ

Ο Α.Ο. Κολοσσός, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μέλλον του Ροδίτικου Μπάσκετ. Γι' αυτό και επενδύει στη νεολαία μέσα από τις δραστηριότητες της Ακαδημίας μας, μιας αθλητικής κυψέλης, όπου διαπαιδαγωγούνται και αναπτύσσουν αθλητική συνείδηση, περισσότερα από 260 παιδιά από 6 έως 18 ετών.

Με έμπειρους και εξειδικευμένους στο Μπάσκετ Προπονητές, διδάσκουμε στα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος και ταυτόχρονα έχουμε ως στόχο:

1) Τα παιδιά να διασκεδάζουν παίζοντας μπάσκετ. Ταυτόχρονα, όμως, διαμορφώνεται στα παιδιά χαρακτήρας που διέπεται από αρχές και αξίες, όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η εμπιστοσύνη, η ευγενής άμιλλα, η αυτοπειθαρχία και η ομαδικότητα.

2) Οι αθλούμενοι/ες να αποκτήσουν σωστές βάσεις, αντιλήψεις, εφόδια και φίλαθλη συμπεριφορά. Η τριβή με το μπάσκετ εξασκεί το μυαλό του παιδιού ώστε να αποκτήσει στρατηγική σκέψη, γρήγορη αντίληψη και αυτοπεποίθηση.

3) Τη σωστή σωματική ανάπτυξη και θωράκιση της υγείας των παιδιών.

4) Τη μεταλαμπάδευση της επιστημονικής τεχνικής και τακτικής του αθλήματος στα παιδιά.

5) Την ουσιαστική κατανόηση των κανονισμών του μπάσκετ από τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, για την ηλικία των 6-10 ετών εφαρμόζεται ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από διπλωματούχους προπονητές Καλαθοσφαίρισης και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Χρησιμοποιούνται μικρές μπάλες και καλάθια κατάλληλα για το ύψος και τις ικανότητες των παιδιών, για πλήρη εξοικείωση με το άθλημα.

Για τις ηλικίες 11-18 οι προπονήσεις αποκτούν αγωνιστικό ρυθμό. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας μαθαίνουν να προπονούνται με πρόγραμμα και καθοδήγηση σε επαγγελματικά πρότυπα, ώστε να διασκεδάζουν και να ευχαριστιούνται την συμμετοχή τους στα επίσημα τοπικά πρωταθλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πέρα από την προπονητική δραστηριότητα, διοργανώνουμε τοπικά Τουρνουά ώστε να αποκτούν αγωνιστικές παραστάσεις οι νέοι αθλητές του Κολοσσού.

Ταυτόχρονα, ομάδες από επίλεκτους αθλητές μας, συμμετέχουν σε Τουρνουά Μπάσκετ που γίνονται σε άλλες περιοχές της χώρας ώστε να συγκρίνουμε το επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης και να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά για πιο συστηματική και αποτελεσματική προπόνηση.

Υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία: Μιχάλης Μπάρδος.

Υπεύθυνος αγωνιστικών τμημάτων: Γιάννης Μωραΐτης

Γυμναστής ο Κώστας Κουρούνης

Προπονητές μας είναι:
-Ο Πάνος Παναγιωταράκος
-Ο Βασίλης Εκινέ
-Ο Δημήτρης Τσαμπανάκης
-Η Μέμα Ξιαρχου
-Ο Δημήτρης Σταύρου

Οι εγγραφές και οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου (γήπεδα Μπάσκετ - είσοδος από την οδό Βύρωνος) και στο Βενετόκλειο Κλειστό Γυμναστήριο

Πληροφορίες:
Γραφεία Α.Ο.ΚΟΛΟΣΣΟΣ
Γήπεδα Μπάσκετ - Οδός Βύρωνος 
Τηλ: 2241022665